Bilförsäkringar prisjämförelse

För att få den bästa möjliga bilförsäkringen gäller det att du är aktiv som kund. Premien räknas alltid ut individuellt, och med i beräkningarna tar försäkringsbolaget flera olika parametrar.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Genom att göra en prisjämförelse mellan olika försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar så kan du faktiskt tjäna ganska mycket pengar. Ett gott råd är att vara ute i god tid innan du köper din bil. Kom ihåg att bilen inte ska rulla utan att den är försäkrad.

Det enklaste sättet att göra en prisjämförelse mellan olika bilförsäkringar är att gå in på de olika försäkringsbolagens webbplatser och använda sig av deras uträkningsformulär. Skulle du tycka att din försäkringspremie är för hög, så kan du korrigera det med kostnaden för självrisken.

Viktigt i sammanhanget är dock att poängtera, att en på pappret billig bilförsäkring i realiteten blir ganska dyr. Således är det av yttersta vikt att du i detalj kontrollerar vad som ingår i just den bilförsäkring som du står i begrepp att teckna.

Försäkringsbolagen erbjuder tre olika huvudtyper av bilförsäkringar. Dessa är trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Försäkringstyperna skiljer sig inte bara en hel del när det gäller skydd, men också i pris.

Det är omöjligt att ge ett generellt råd när det gäller vilken typ av bilförsäkring som du ska satsa på. Men två centrala aspekter i sammanhanget är om bilen är ny, och hur mycket den kostade att köpa. Har du exempelvis köpt en ny bil ingår i regel en treårig vagnskadegaranti, vilket gör det onödigt att skaffa en helförsäkring.
Vidare kan det också spela roll vilket märke som din bil har. Försäkringsbolaget Trygg Hansa erbjuder exempelvis speciellt utformade bilförsäkringar ifall du kör antingen Honda eller Peugeot. Kom också ihåg att det kan vara en god idé att samla alla dina försäkringar på ett och samma ställe.

Detta gör inte bara att kostnaden för dina försäkringar blir billigare. Det kan också uppstå situationer, som exempelvis stöld av din bil, vilket inte täcks av din bilförsäkring. Istället träder då din hemförsäkring in. Glöm inte heller att kontrollera vilka regler som gäller ifall du vill uppgradera, eller tvärtom sänka trygghetströskeln, på din försäkring.

I vissa fall kan det också vara aktuellt med att skaffa någon tilläggsförsäkring. Det kan exempelvis vara smart att skaffa en olycksfalls- och hyrbilsförsäkring. Kom dock ihåg att kontrollera så du inte har dubbla försäkringar. Ditt försäkringsbolag bör kunna hjälpa till med att sätta samman ett adekvat försäkringspaket.

Bilförsäkringar prisjämförelse, 4.0 out of 10 based on 3 ratings