Billig bilförsäkring

Om du väljer rätt försäkringsbolag finns det stora summor att tjäna. Innan du tecknar en bilförsäkring så ska du därför alltid ta dig tid att göra en ordentlig jämförelse mellan olika aktörer i branschen. Skillnaden kan faktiskt vara flera tusenlappar.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

För att du ska få så mycket ut av din jämförelse som möjligt, och i viss mån även spara tid, så är det viktigt att du bestämt dig för vilken typ av försäkring du ska teckna. Obligatoriskt är att du ska ha en trafikförsäkring, men därefter ska du också ta ställning till ifall du vill ha en hel- eller halvförsäkring.

Utgå från skicket på din bil, och försök därefter bestämma vad som kan vara lämpligt. Några försäkringsbolag som erbjuder prisvärda bilförsäkringar är Moderna Försäkringar, Folksam, If och Trygg Hansa. Viktigt att komma ihåg är dock att priset för bilförsäkringen är högst individuellt.

Om du till exempel har varit inblandad i en olycka eller haft körkort under kortare tid, så kommer du i regel att få betala en högre premie. Är du på jakt efter en billig bilförsäkring så är det ofta smartast att gå in på de olika försäkringsbolagens webbplatser och göra en prisförfrågan.

Skulle det vara något som du inte förstår, så ska du inte tveka att höra av dig direkt till försäkringsbolaget. Ett sätt att få en så billig trafikförsäkring som möjligt är att samla alla dina försäkringar hos ett enda företag. På så vis kan du få mängdrabatt.

Likväl ska du alltid hålla i minnet att den billigaste försäkringen, långt ifrån behöver vara det bästa alternativet. Kontrollera alltid i detalj exakt vad som ingå i försäkringen, innan du tecknar den. Det viktigaste är trots allt att du känner att du har ett skydd, ifall det oförutsedda skulle inträffa.

Kom också ihåg att en låg försäkringspremie i regel innebär en större självrisk. Ytterligare en faktor som är viktig i sammanhanget är var du har din bil parkerad. Mitt på gatan i en storstad innebär hög premie, medan nattparkering i ett låst garage ger en låg premie.

Nu är det dock viktigt att dessa kostnader ställs mot varandra. Att ha bilen parkerad i ett garage i en storstad kan kosta runt 1 000 kronor i månaden, och då är det frågan om du egentligen tjänar något på detta. När du tecknar din försäkring ska du ange den årliga körsträckan. Ju mindre du kör, desto lägre premie. Och så sliter du mindre på naturens resurser när du tar cykeln.