Försäkringsbolag bilförsäkringar

På marknaden idag finns det en rad olika försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar. Detta gör det extra viktigt för dig som bilist att jämföra premier och villkor. Här finns det nämligen ganska mycket pengar att tjäna.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

När du ska teckna en bilförsäkring så tittar försäkringsbolaget på en rad olika saker för att kunna fastställa din premie. Några av dessa kan du påverka, andra inte. Av centralt intresse för försäkringsbolaget är den bil du kör, och hur gammal den är.

Vidare vill försäkringsbolaget veta hur gammal du är, samt hur länge som du har haft ditt körkort. Skulle du ha varit med om några olyckor tidigare så kan detta vara till nackdel. Du ska också kunna ange hur mycket du kör varje år.

Premien baserar sig också på sådana saker som var du har din bil parkerad under nattetid. Det bästa är ifall den står i ett låst garage, och det sämsta på en gata i en storstad. Om du nu bor i en storstad kan det alltså vara aktuellt att jämföra kostnaden mellan att ställa bilen i ett garage och hur mycket du då tjänar på premien.

Försäkringsbolagen erbjuder tre olika typer av grundförsäkringar. Trafikförsäkringen är den mest grundläggande, och den är också obligatorisk. Vill du öka på ditt försäkringsskydd så kan du satsa på en halv- eller helförsäkring. Vidare finns det oftast en rad olika tilläggsförsäkringar som du kan teckna.

Att ge någon råd angående vilken försäkring som man ska välja är vanskligt. Kom dock ihåg att utgå från dig själv. Har du exempelvis en gammal bil, som snart ska skrotas, är det tämligen meningslöst att kosta på den en dyr försäkring.

Men oavsett vilken försäkring som du i slutändan väljer är det oerhört viktigt att du vet exakt vad den täcker. Annars kan det uppstå mycket otrevliga situationer. Skulle det vara så att du inte riktigt förstår någon punkt i avtalet så ska du alltid ta kontakt med det aktuella försäkringsbolaget.

En bilförsäkring gäller i regel ett år i taget, och den ska gälla från den dag som du är bilens ägare. Skulle du, under denna tid, komma på att du vill ha en mer omfattande försäkring, så är detta vanligtvis inga problem. Vill du dock minska försäkringens omfattning så får du oftast ge dig till tåls. Viktigt är också att du säger upp din försäkring ifall du säljer bilen, eller att den skrotas.