Jämföra bilförsäkringar

Priset på bilförsäkringar kan skilja sig mycket åt. Därför är det extremt viktigt att du tar dig tid till att jämföra olika försäkringar. Du kan nämligen spara tusenlappar. Nedan följer några konkreta och handfasta tips.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Att jämföra bilförsäkringar kan ibland vara som att jämföra päron och äpplen. Det finns en uppsjö av olika försäkringar och försäkringsbolag, och det gäller som konsument att veta vad det är som man egentligen letar efter.

Först och främst finns det tre olika typer av bilförsäkringar. Dessa är trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen är obligatorisk och en förutsättning för att du ska få köra bilen. Ska man då sedan välja halv- eller helförsäkring?
Ja, det beror på flera olika faktorer, men kanske främst hur dyr din bil är. Har du en gammal halvskruttig kärra med några år på nacken så kanske det helt enkelt inte är värt att teckna en helförsäkring. Omvänt gäller naturligt om du ha har en sprillans ny bil.

Kom dock ihåg att försäkringspremien är individuellt utformad efter dig, fordonets ägare. Är du ung, och dessutom varit med i någon olyckas tidigare, så kommer du med största säkerhet att få betala en större premie.

Var du bor i landet är också en faktor som du ska räkna in när du jämför olika bilförsäkringar. Att ha sin bil parkerad på öppen gata i en storstad, jämfört med ett låst garage på landet, genererar ofta en högre premie. En ytterligare faktor som tillkommer är hur många mil som du kör per år.

När du jämför bilförsäkringar är det också smart att kolla över dina nuvarande försäkringar, för din villa eller lägenhet, samt andra eventuella försäkringar. Ett gott råd är nämligen att samla alla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Du kommer du att kunna få mängdrabatt.

Oavsett vilken bilförsäkring som du i slutändan väljer att teckna så ska du se till att vara ute i god tid innan köpet gått igenom. Detta råd inte bara för tecknandet av den obligatoriska trafikförsäkringen. Skulle du krocka, och stå oförsäkrad, så kan ditt drömköp snabbt förvandlas till en mardröm.

Mycket information om de olika bilförsäkringarna hittar du på försäkringsbolagens webbplatser. Men skulle det vara något som du inte förstår i avtalens utformning så ska du aldrig tveka att ta kontakt med försäkringsbolaget ifråga. Glöm inte heller att kontrollera vilka avtal som gäller ifall du vill öka på, respektive, minska din bilförsäkrings omfång.

Jämföra bilförsäkringar, 1.0 out of 10 based on 1 rating