Tips bilförsäkringar

När man ska teckna en bilförsäkring är det många saker som man ska tänka på. Nedan följer några konkreta tips, som kan göra ditt letande efter den bästa försäkring lite enklare och smidigare.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Det första och bästa rådet när det gäller bilförsäkringar är att ta sig tid. Fundera på vilken typ av försäkring som kan vara aktuell för dig. Försäkringsbolagen erbjuder tre olika standardförsäkringar, trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkring är obligatorisk, och de andra två är frivilliga. Innan du tecknar en halv- eller helförsäkring så är det viktigt att du kontrollerar vad som ingår i dessa. Har du exempelvis en ny bil så ingår i regel den vagnskadeförsäkring, som helförsäkringen är, i köpet av bilen.

Om du väljer att samla dina försäkringar hos en och samma försäkringsgivare så kan du tjäna ganska mycket pengar. Det kan också uppstå situationer när din bilförsäkring inte räcker för att täcka en skada, men då kan din hemförsäkring träda in.

En bilförsäkring löper i regel över ett år i taget. Innan du tecknar avtalet så ska du alltid kontrollera hur villkoren ser ut ifall du vill ändra på din försäkring. Efter några månader kommer du kanske på att du vill går från en halvförsäkring till en helförsäkring.

Förutom de vanliga försäkringstyperna så erbjuder de flesta försäkringsbolagen tilläggsförsäkringar, som exempelvis träder in vid en djurkollision eller som garanterar dig en hyrbil under den tid som din vanliga bil är på verkstaden. Sedan finns det också aktörer som Trygg Hansa, som ger speciella försäkringar till vissa bilmärken.

När försäkringsbolagen räknar ut din premie så kollar de på flera olika saker. Bland annat vill de veta vad du har för bil, hur gammal du är, hur länge du har haft körkort samt ifall du varit inblandad i några olyckor.

Dessa faktorer kan du inte ändra. Men andra saker, som exempelvis var du har din bil parkerad över natten, kanske du har lättare att påverka. Att ha bilen parkerad på en öppen gata i en storstad är inte lika bra som att ha den i ett låst garage. Kom också ihåg att du kan få ner storleken på premien ifall du ökar på din självrisk.

Några försäkringsbolag som verkligen kan rekommenderas när det gäller bilförsäkringar är Sveland, Moderna försäkringar, Trygg Hansa och Aktsam. Samtliga av dessa aktörer ger dig bra bilförsäkringar, med fina villkor och överkomliga premier.